Tysken

PROGRAM

HOVEDUTSTILLER

KONSERT

 

USTILLINGSSTEDER

RØGDEN BRUK

GALLERI TYSKEN

BEDEHUSET

GAMLE SKOLEN

ELDREHUSET

 

 

INFORMASJON

OM OSS

UTSTILLERE 1985-2019

KONSERTER 1989-2019

 

KART

KONTAKT

PÅMELDING

 

LINKER

__________________________

 

13.-15. MARS 2020

ÅPNINGSTIDER:

FRE: 19:00

LØR: 11:00 - 17:00

SØN: 11:00 - 17:00

 

GALLERI TYSKEN


Galleri Tysken var den aller første skolen på Grue Finnskog. Den ble bygget i 1870 og inneholdt bare et eneste lite klasserom. Skolen sto i Helgeberget, men ble i 1898 flyttet til Svullrya og påbygd en leilighet til læreren.


Galleri Tysken eies i dag av Finnetunet Museum. Det var forfatteren Åsta Holth (1904-1999) som lanserte tanken om å skape et kunstgalleri i den gamle skolestua. Galleriet fikk navn etter billedkunstner Kristian Tysken (1896-1973) som vokste opp i Tysken på Åsnes Finnskog, og i sin tid skjenket en del av sine malerier til Grue Finnskog.


Galleri Tysken har i mange år huset hovedutstiller, første gang i 1985.


Ingema Hoff, keramiker og skulptør

Finnskogen er et sted som jeg har stor tilknytning til. På vandring i mine forfedres fotspor, finner jeg; trolske innsjøer, sammenraste husmannsplasser og frodige torp blant løvskog. Det hele omkranset av den tunge, mørke granskogen, full av trollskap. Det er dette som for meg gjør Finnskogen så mystisk. Her er det nærliggende å hente inspirasjon, både i naturens former, fra folket som har levd og fortsatt lever der, og ikke minst i skogfinnenes mytologi. 

I denne utstillingen ønsker jeg vise historiske portretter av mennesker jeg har møtt; uttrykksfulle ansikter, kropper preget av et hardt liv i skogen, ensomhet og stillhet. Andre keramiske former er inspirert av trestammenes variasjoner, samt skogens mylder av struktur og farger. 

Arbeidene er utført i steingodsleire med dekor av en blanding av underglasurfarger, oksyder og glasur.