Om utstillingen

Om Finnskogutstillingen

Finnskogutstillingen er en årlig utstilling som arrangeres i Finnskogens hovedstad, Svullrya. FU består av flere utstillinger som pågår samtidig på forskjellige visningssteder. To av våre sentrale gallerier er Røgden Bruk og Galleri Tysken, der vi stiller ut arbeider av profesjonelle kunstnere. De andre utstillingene er ujuryerte og en blanding av profesjonelle og amatører.

Finnskogutstillingen hadde sin første utstilling i 1981 med 19 deltagere. Den gang hadde alle utstillerne tilhørighet på Finnskogen og i dag kommer utstillerne fra alle kanter av Norge og utlandet. Den første utstillingen holdt hus i Svullrya skole. Flere og flere lokaler/hus ble etter hvert tatt i bruk etter som utstillingen vokste i omfang og antall utstillere. I år 2021 feirer vi 40 års jubileum.

Finnskogutstillingen...

Er også betegnelsen på den gruppa som arrangerer utstillingen hvert år. Denne gruppa har også stått ansvarlig for Østlandsutstillingen i 1992, 1994, 1997 og 2005 og 2019. Vi har også arrangert andre utstillinger i årenes løp.

I 2010 tok gruppa initiativet til å arrangere en Kultur-rute i Grue med 17 utstillingssteder, og profesjonelle og amatører som utstillere. Kulturruta ble arrangert til sammen i 5 år. Finnskogen Kulturstasjon sto ferdig til utstillingen og hovedutstiller i 2001 og varte i 7 år.

Formål

Finnskogutstillingen har som formål å vise, formidle og styrke kulturlivet på Grue Finnskog og Østlandet særlig innen billedkunst, kunsthåndverk og musikk.

Vår historie

Tilbake til 1981, Svullrya ble stedet der Finnskogutstillingen hadde sin første utstilling!

1981

Grunnleggelse. Finnskogutstillingen hadde sin første utstilling i 1981 med 19 deltagere. Den gang hadde alle utstillerne tilhørighet på Finnskogen. I dag kommer utstillerne fra alle kanter av Norge og utlandet med. Den første utstillingen holdt hus i Svullrya skole. Flere og flere lokaler/hus ble etter hvert tatt i bruk etter som utstillingen vokste i omfang og antall utstillere meldte seg på.

2001

Finnskogen Kulturstasjon sto ferdig til utstillingen og hovedutstiller i 2001.

2007

Finnskogen Kulturstasjon har sin siste utstilling for Finnskogutstillingen.

2011

Finnskogutstillingen feirer 30 år!

2021

Finnskogutstillingen feirer 40 år!

Organisering

Finnskogutstillingen består av frivillige personer med interesse for kunst og kultur, og for lokalmiljøet på Grue Finnskog.

Finnskogutstillingen organiseres med leder, kasserer og med
de øvrige som styremedlemmer.

Noen spørsmål?

Ta kontakt med oss her!

Vi er her om du lurer på noe!

Finnskogsutstillingen © 2023. Alle Rettigheter
Personvernserklæring