Konsert

PROGRAM

HOVEDUTSTILLER

KONSERT

 

USTILLINGSSTEDER

RØGDEN BRUK

GALLERI TYSKEN

BEDEHUSET

GAMLE SKOLEN

ELDREHUSET

 

GJESTEATELIER

 

INFORMASJON

OM OSS

UTSTILLERE 1985-2017

KONSERTER 1989-2017

 

KART

KONTAKT

PÅMELDING

 

KULTUR-RUTA

 

LINKER

__________________________

 

9. - 11. MARS 2018

ÅPNINGSTIDER:

FRE: 18:00

LØR: 11:00 - 17:00

SØN: 11:00 - 17:00

 

KONSERT

Finnskogutstillingen er glad for å kunne presentere årets konsert 2018, fredag 9. mars kl 20:00 på Røgden Bruk:

 

LEVI HENRIKSEN & BABYLON BADLANDS

Levi Henriksen & Babylon Badlands andre album, "Verden av i går" som kom oktober 2017, og figurerte på en rekke avstemminger som et av årets beste norske rockealbum. Plata fikk hele fire seksere, og landets fremste rockejournalist Tom Skjeklesæther skrev på Popklikk «Det er altså ikke en klisje når jeg påstår at høydepunktene står i kø her, hver og en av sangene griper fatt i deg og holder deg fast, både musikalsk og tekstmessig. Titlene er verdt å nevne i seg, og «Legge meg ned og vente» er den fineste sangen jeg har hørt om å dø!». De to singlene «Verden av i går» og «Pilegrim måne» har dessuten blitt flittig spilt på radio, og bandet klarte med sitt andre album å leve opp til forventningene etter debutplata «Det beste bandet i himmelen» som fikk Dagsavisens Geir Rakvaag til å utbryte: «Norsk rock blir ikke stort bedre i 2016».

Til tross for tittelen, «Verden av i går» er ikke bandet ute på noen nostalgitripp, og hevder på ingen måte at alt var bedre før. Føtter er like viktige som røtter for musikere, og Levi Henriksen & Babylon Badlands sin ambisjon har vært å lage et tidløst rockealbum som riktignok skjeler til den melodiøse ringleranglerocken og energiske postpunken de vokste opp med, men som samtidig er solid forankret i 2017, ikke minst gjennom Henrik Maaruds (fra The Morudes) smakfulle og moderne produksjon. Og live er bandet både energisk bredbeint rock og nedpå nesten spirituelle bekjennelser, preget av en historiefortelling ikke veldig mange gjør bedre i Norge. For en konsert med Levi Henriksen & Babylon Badlands handler ikke bare om musikk, det handler om øyeblikket, hvilke innfall frontmannen får den dagen og kvartetten prøver hver eneste kveld å leve opp til sitt mantra om at det er bedre å hoppe langt og falle, enn å hoppe kort og stå. Et utsagn gjort kjent av skihopperen og våghalsen Torgeir Brantdzæg. Noe som for øvrig var et motto for vokalist og gitarist Henriksens siste roman «Her hos de levende», for det skal ikke stikkes under en stol at han er mer kjent som forfatter enn musiker. Dog ble han allerede i 1989 plateartist, 13 år før han ble antatt som forfatter. Og det er kanskje derfor Henriksen liker å kalle Babylon Badlands en blanding av Norges mest interessante boyband og rockens svar på Mount Rushmore. http://khkulturverksted.no/presse-levi-henriksen-babylon-badlands/

Bandet består av folk som har kjent hverandre lenger enn The Beatles eksisterte, og de har spilt sammen i en rekke sammenhenger. Henriksen og gitarist Anders Bøhnsdalen siden 1985 og Heart of Mary, med plateutgivelse og seier i Ungdommens radioavis rockemønstring (en forløper til dagens Urørt) i 1988. Trommeslager Finn Lilleseth og bassist Morten Andreassen har spilt sammen med Henriksen på i alt fire plater, og hele bandet lever opp til tesen om at musikere, i hvert fall de virkelig gode og dedikerte, eldes helt motsatt av hunder. Når de fire medlemmene står sammen på scena, viser de fram en ungdommelig spilleglede som fort visker 20 – 30 år av den alderen de alle har i passene. Det er selvfølgelig en sannhet med modifikasjoner, men hver eneste kveld lever de fire medlemmene opp til sin egen rockemytologi forfattet slik i en tidligere sang: «Vi klarte kun ni år på skolen, alt vi kan er fra en sang». I 2018 skal bandet ut på en større Hedmarksturné, og Finnskogutstillingen blir den første lokale stoppen.

 

http://khkulturverksted.no/presse-levi-henriksen-babylon-badlands/