Konsert

PROGRAM

HOVEDUTSTILLER

KONSERT

 

USTILLINGSSTEDER

RØGDEN BRUK

GALLERI TYSKEN

BEDEHUSET

GAMLE SKOLEN

ELDREHUSET

 

GJESTEATELIER

 

INFORMASJON

OM OSS

UTSTILLERE 1985-2017

KONSERTER 1989-2017

 

KART

KONTAKT

PÅMELDING

 

KULTUR-RUTA

 

LINKER

__________________________

 

10. - 12. MARS 2017

ÅPNINGSTIDER:

FRE: 18:00

LØR: 11:00 - 17:00

SØN: 11:00 - 17:00

 

KONSERT

 

Fredag 10.mars kl 20.30

i Grue Finnskog Kirke

 

Blå Koral

 

Iver Kleive, orgel

Knut Reiersrud, gitar,vokal

 

 

Konserten arrangeres av

Grue Finnskog Menighetsråd

i samarbeid med

Finnskogutstillingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Under Finnskogutstillingen spiller Knut Reiersrud unike folketonearrangementer med Iver Kleive på det nye orgelet i Grue Finnskog kirke. Reiersrud er godt kjent som en av Norges beste gitarister med en enorm mengde konserter og plateutgivelser bak seg. Hans helt egenartede gitartone har preget hundretals av innspillinger ofte i samarbeid med hans kompanjon gjennom mange år, organisten, arrangøren og komponisten Iver Kleive. Kleive er til daglig musikalsk leder i Helgerud kirke i Bærum og dirigerer også Oslo Bach Kor som han startet i 1988. Som komponist har Iver Kleive skrevet flere større verk og hans musikkstil er beskrevet som en særegen fusjon mellom tradisjonell kirkemusikk, jazz, blues og folkemusikk. Sammen med Reiersrud har han nærmest definert sounden man forbinder med plateselskapet Kirkelig Kulturverksteds innspillinger. Uttalige prosjekter og artister har de løftet fram, men det er kanskje mest som konserterende duo Kleive og Reiersrud har skapt en ny dimensjon i kirkemusikken.

De vant Spellmannsprisen for den uvanlige kombinasjonen gitar og orgel med utgivelsen "Blå Koral" allerede i 1991 der de spiller salmetonene med en ekspressivitet man mest forbinder med rock. De er fremdeles ganske alene om dette musikalske uttrykket som også finnes på innspillingene "Himmelskip" og "Nåde over nåde". Nå gleder vi oss til å høre Kleive trå til på det nye Finnskogorgelet som er bygd med tanke på folkemusikalske samarbeid, mens Reiersrud dykker ned i sine blues- og folkemusikk inspirerte komposisjoner slik bare han kan få det til å svinge og låte.

 

Det er to storartede musikere som gjester Finnskogen under Finnskogutstillingen, et konsertsamarbeid med Grue Finnskog Menighetsråd som i 2017 satser på mange konserter med orgel + solist.