Hovedutstiller

PROGRAM

HOVEDUTSTILLER

KONSERT

 

USTILLINGSSTEDER

RØGDEN BRUK

GALLERI TYSKEN

BEDEHUSET

GAMLE SKOLEN

ELDREHUSET

 

GJESTEATELIER

 

INFORMASJON

OM OSS

UTSTILLERE 1985-2017

KONSERTER 1989-2017

 

KART

KONTAKT

PÅMELDING

 

KULTUR-RUTA

 

LINKER

__________________________

 

9. - 11. MARS 2018

ÅPNINGSTIDER:

FRE: 18:00

LØR: 11:00 - 17:00

SØN: 11:00 - 17:00

 

HOVEDUTSTILLER

Finnskogutstillingen har gleden av å presentere hovedutstiller ved Røgden Bruk, 9. - 11. mars 2018:

 

TERJE ABUSDAL

Han konkurrerte ut 2700 andre fotografer fra 104 land, da han vant den prestisjefulle prisen Leica Oscar Barnack Award. Vinnerprosjektet «Slash & Burn» er et resultat av tre års fotografering og utforsking av skogfinnene og Finnskogen.

 

Ideen til prosjektet kom da Abusdal var i Finnskogen for å fotografere Norsk Kvistgjengerforening. Akkurat hvorfor han ble fascinert av skogsområdet i Hedmark, synes fotografen er vanskelig å gi et klart svar på. (Klipp fra Journalisten, https://journalisten.no/2017/08/terje-abusdal-vant-leica-oscar-barnack-award)

 

Høsten 2017 vant jeg Fotogalleriets Nordic Dummy Award med et bokutkast av prosjektet ”Slash & Burn” som jeg har jobbet med siden våren 2014. Premien er på 50 000 kroner samt en avtale om utgivelse på det anerkjente tyske fotobokforlaget Kehrer Verlag i 2018.

 

Prosjektet har blitt svært godt mottatt i både inn- og utland. I september var jeg i Tyskland for å motta den prestisjetunge fotoprisen Leica Oskar Barnack Award. Samme måned fikk historien med tilhørende bilder hele seks sider i Morgenbladet. Jeg har holdt foredrag på seminaret Bending the Frame på Litteraturhuset og vært i Studio 2 i NRK P2 for å snakke om prosjektet.

 

Prosjektet vært nominert til en rekke priser:

 

-Leica Oskar Barnack Award, Tyskland (vinner)

-Nordic Dummy Award, Fotogalleriet, Oslo (vinner)

-Luma Rencontres Dummy Book Award, Arles, Frankrike (nominert)

-Unseen Dummy Award, Nederland (nominert)

-Landskrona Foto & Breadfield Dummy Award, Sverige (nominert)

-Fiebre Dummy Awards, Spania (nominert)

-Images Vevey Book Award, Sveits (nominert)

-Magnum Photography Awards (Juror's pick Alec Soth)

 

Det har også blitt stilt ut ved Agder Kunstsenter, Krakow Photomonth i Polen, FOTODOK i Nederland, Cortona on the Move og Photolux Festival i Italia, Paris Photo i Frankrike, Eidsvollsgalleriet på Stortinget, Østlandsutstillingen og Sørlandsutstillingen. Til neste år skal det stilles ut på Jaipur Photo Festival i India. Jeg er også hovedutstiller ved Finnskogutstillingen 2018 i Grue Finnskog.